Μοναχή Μαγδαληνή, Συνομιλίες με παιδιά- μεταδίδοντας την Πίστη, εκδόσεις Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας 2007. Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, στο οποίο μια ορθόδοξη μοναχή μέσα στην καρδιά της Δύσης συνομιλεί με παιδιά. Απαντά σε πλήθος αποριών σχετικά με την Πίστη, την παράδοση, τις θέσεις της Ορθοδοξίας σε θέματα όπως το κακό και ο πόνος, η σχέση γυναίκας και άνδρα, ο θάνατος, η λειτουργική ζωή, η Αγία Γραφή, οι διαπροσωπικές και διαφυλικές σχέσεις, όπως επίσης και σε μια σειρά πρακτικών θεμάτων πνευματικής ζωής, η στάση των Ορθοδόξων έναντι της νηστείας, του σχολείου, της επιστήμης. Ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη η τοποθέτηση της μοναχής Μαγδαληνής για τη θέση της ορθόδοξης νεολαίας στον κόσμο. Ο λόγος απλός, ζωντανός, ζεστός και, πρωτίστως, ρεαλιστικός.
Ευανθία Ρεμπούτσικα, Ο χορός των Άστρων. Μια γυναικεία μουσική ματιά στον κόσμο, με ωραία τραγούδια και στίχους της Ελένης Ζιώγα που μιλούν για τις ανθρώπινες σχέσεις όπως θα έκανε ένας καθημερινός άνθρωπος, χωρίς την φτήνια των εύκολων σουξέ. Η φωνή της Έλλης Πασπαλά πάντα ευαίσθητη και ταυτόχρονα με ηχοχρώματα που σε αποδίδουν το ταξίδι. Για όσους νιώθουν την ανάγκη να εκφραστούν και μέσα από συναισθήματα, όχι μόνο με αναμμένους αναπτήρες και χορό στα τραπέζια.
Δημήτρη Σιατόπουλου, Ελ Γκρέκο, Ο Ζωγράφος του Θεού, εκδόσεις Καστανιώτη. Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, ο Ελ Γκρέκο, ήταν ο ζωγράφος εκείνος που στάθηκε προσηλωμένος στις μοναδικές στη δυτική τέχνη εξαϋλωμένες , πνευματικές μορφές, δεν δίστασε να συγκρουστεί με την Ιερά εξέταση και να παραμείνει μια ελεύθερη προσωπικότητα όπου έζησε, στην Κρήτη, στη Βενετία, στη Ρώμη, στο Τολέδο της Ισπανίας. Στη μυθιστορηματική βιογραφία του συγγραφέα, στην οποία στηρίχτηκε η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή Ελ Γκρέκο, ανασυντίθεται ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό εικόνων, χώρων, γεγονότων και προσώπων, όπου δεσπόζει η εμβληματική μορφή του Θεοτοκόπουλου, αναδεικνύονται άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του, ενώ ταυτόχρονα, αναβιώνουν οι πολιτικές, κοινωνικές και ιδεολογικές αντιφάσεις της εποχής του. Ένα ωραίο βιβλίο.
Δόμνα Σαμίου, Ο κυρ Βοριάς... και άλλα τραγούδια για παιδιά. Υπάρχει και η παράδοση. Την έχουμε λησμονήσει ή τη θυμόμαστε σε καμιά εθνική γιορτή ή σε κάποιο πανηγύρι. Η σπουδαία τραγουδοποιός, ώριμη μέσα στο χρόνο, ξαναγυρίζει στην παιδική ηλικία και παρουσιάζει ηχογραφημένα τραγούδια από όλη την Ελλάδα που βγάζουν τον τρόπο με τον οποίο ο λαός μας τραγούδησε την παιδική ηλικία, αλλά και τις χαρές της οικογένειας και της κοινής καταγωγής. Το δεύτερο cd έχει τραγούδια από όλη την Ελλάδα που μας θυμίζουν την φυσική και ιστορική ομορφιά της πατρίδας μας, τη λεβεντιά και τις αξίες της, τονίζοντάς μας στοιχεία της ταυτότητάς μας που τείνουμε να λησμονήσουμε. Δίγλωσση έκδοση, με ιδιαίτερα ενδιαφέρον υλικό και κείμενα.
Κάλλιστου Ware, Η εντός ημών Βασιλεία, εκδ. Ακρίτας. Έχετε συναντήσει κάποιον Αγγλικανό που να έγινε συνειδητά ορθόδοξος; Αξίζει να διαβάσετε αυτό το βιβλίο που περιγράφει την ιστορία του Κάλλιστου Ware, μιας μεγάλης μορφής της σύγχρονης Ορθοδοξίας, ο οποίος είναι Επίσκοπος στην Αγγλία και ταυτόχρονα καθηγητής στην Οξφόρδη και ο οποίος έγινε ορθόδοξος από έναν εσπερινό που παρακολούθησε σε μια εκκλησία που δεν υπάρχει πια. Την συναρπαστική ιστορία του, όπως επίσης και πολύ ενδιαφέροντα κείμενά του για το χρόνο, τη ζωή, το θάνατο, τη λατρεία της Εκκλησίας, την πίστη, την μετάνοια, την προσευχή, μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσα από τις σελίδες της Βασιλείας, της δικής του και της δικής μας. Βιωματικός και εμπνευσμένος λόγος.